Foto collectie.

Olivier van Niekerk
met Jesse Schilderink

Olivier van Niekerk begon 10 jaar geleden op zijn 7e met gitaar spelen. Hij komt uit Den Haag waar hij zijn middelbare schooltijd heeft doorgebracht op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium.

Daar heeft hij in zijn laatste jaar als profielwerkstuk een EP gemaakt en deze uitgebracht. Nadat hij afgelopen jaar de havo had afgerond woont hij nu in Amsterdam en zit hij daar op het Conservatorium.

Olivier zat in het Nationaal Jeugd Jazz Orkest met leider Anton Goudsmit, heeft met verschillende formaties in acht verschillende landen mogen optreden en mocht afgelopen november meespelen met de grote hedendaagse jazzartiest Christian Scott tijdens zijn concert in Rotterdam.

Jesse Schilderink (1995) is een in Rotterdam gevestigde saxofonist en componist, voornamelijk actief in de scene van instrumentale en geïmproviseerde muziek. Zijn brede muzikale interesse zorgt voor een steeds evoluerende manier van spelen, schrijven en creëren.

Naast zijn afgeronde studie aan het Rotterdamse Codarts conservatorium, was Jesse in het najaar van 2017 enkele maanden gevestigd in Trondheim (Noorwegen). Daar studeerde hij aan het NTNU Conservatorium en volgde lessen bij o.a. Eirik Hegdal en Mette Rasmussen.

Entree: gratis

Proosten op het strand